Feestcommissie

Codex houdt wel van een feestje. Het bestuur heeft een jaaragenda opgesteld en de feestcommissie organiseert volgens de agenda niet alleen de meest gezellige borrels, maar ook geweldige feestjes, de traditionele kroegentochten en andere leuke activiteiten. Kortom een en al gezelligheid!

Maar deze activiteiten moeten natuurlijk wel georganiseerd worden. De feestcommissie ondersteunt onze Commissaris Activiteiten, Ivana Stooker, bij het neerzetten van de leukste activiteiten voor Codex. Maar hoe dit door de feestcommissie wordt ingevuld is elke maand weer een verrassing voor de leden. waar gaat het feest dit keer plaatsvinden en welk thema is er dit keer aan verbonden?

Activiteitencommissie

Als studievereniging willen we ook graag studie gerelateerde activiteiten organiseren. Zo heeft Codex uitstapjes gemaakt naar de tv-uitzendingen van de Rijdende Rechter en De Wereld Draait Door, de penitentiaire inrichting (gevangenis) van Almere en het Binnenhof in Den Haag. Ook heeft Codex verschillende interessante (succesvolle) symposia georganiseerd alsmede een dictee en pleittoernooi. De actie  zal onder verantwoording van Ivana Stooker (Commissaris Activiteiten) nog veel meer studie gerelateerde activiteiten organiseren.

Mail nu naar comm.activiteiten@svcodex.nl om je aan te melden voor de activiteitencommissie!

Buitenlandcommissie

Studievereniging Codex streeft er ieder jaar naar om een reis te maken naar het buitenland. In 2014 heeft Codex een Eurotrip gemaakt per bus naar Brussel, Straatsburg en Geneve om daar allerlei Europese instellingen te bezoeken. Dit sloot erg goed aan bij het vak Europees en Internationaal recht, wat de studenten in de tweede periode van leerjaar twee krijgen. In 2015 ging deze reis naar Londen waar we Lincolns Inn, British & Natural History museum, de rechtbank (courts) en Houses of Parlement hebben bezocht. In 2016 waren Berlijn en Krakau aan de beurt. Naast studie gerelateerde activiteiten zijn er dagen in het buitenland vol sightseeing, pubs, karaokebars, restaurants en een leuke groep kamergenoten. In 2017 ging de reis naar Boedapest waar wij de rechtbank, House of Terror, de Orde van de Advocaten en de Hoge Raad hadden bezocht. Ook dit jaar gingen we weer op reis. Dit jaar was het ijskoude Riga in Letland aan de beurt. Waar we onder andere het KGB-gebouw, het Museum of Occupation en de ambassade bezochten.

Mail nu naar vice-voorzitter@svcodex.nl om je aan te melden voor de buitenlandcommissie!

Introcommissie

Elk jaar is er voor de eerstejaars van de studie HBO-rechten en SJD een introductiekamp. Het kamp wordt georganiseerd door de introcommissie van Codex. Zij zorgen voor de spectaculaire aftrap van de studententijd. Dit doen zij door een druk programma uit te zetten en te zorgen dat de studenten zich geen seconde hoeven te vervelen!

Kascontrolecommissie

De penningmeester is verantwoordelijk voor alle financiële middelen van de vereniging. Samen met de kascontrole commissie controleert de penningmeester de begroting en het budget van de vereniging.

De kascontrolecommissie zal dit jaar bestaan uit:

- Bart-Jan de Wit
- Dorien Keizer

Onderwijscommissie

De onderwijscommissie is er om studenten te ondersteunen bij het behalen van de studie. Zij organiseren allerlei onderwijsactiviteiten. Denk hierbij aan tentamentrainingen, opfriscursussen en huiswerkuurtjes. Bij hen kun je terecht voor ondersteuning tijdens je studie. Zij staan altijd open voor studie-gerelateerde vragen. Hou de agenda in de gaten om op de hoogte te blijven van deze activiteiten.

Mail nu naar secr.onderwijs@svcodex.n om je aan te melden voor de onderwijscommissie!

Barcommissie

Studievereniging Codex runt samen met drie andere verenigingen het Science Café; Het Proeflokaal gelegen op Padualaan 99. Dit café kan niet open zonder de toppers achter de bar! Als lid van de barcommissie zet jij je in voor Het Proeflokaal. Het Proeflokaal gaat ’s ochtends om 09:00 uur open. Vanaf dat moment kan jij mensen wakker maken met een vers gezette kop koffie, verder verkopen we overdag verse broodjes, panini’s en tosti’s. Vanaf 16:00 uur begint het echte feestje, dan gaat de tap namelijk open! Het Proeflokaal is de perfecte ontmoetingsplek voor leden van Codex, maar ook om leden van andere verenigingen te leren kennen. Ervaring is niet verplichten je diensten worden uiteraard afgestemd op jouw rooster.

Redactiecommissie

Onze eigen redactiecommissie verzorgd elke maand de nieuwsbrief. Zij houden je op de hoogte van de leukste nieuwtjes en de aankomende activiteiten. Je kunt zelf ook bijdragen aan de nieuwsbrief door bijvoorbeeld foto's in te sturen. Dit kun je doen door een mailtje te sturen naar redactiecommissie@svcodex.nl.

De redactiecommissie zal dit jaar bestaan uit:

- Madelon van Duijn

- Lisa Meeuwissen