Wat is het verschil tussen een studievereniging en een studentenvereniging?

Een studievereniging is verbonden aan één of meerdere opleidingen. Dit betekent ook dat de studievereniging er naar streeft om een bijdrage te leveren aan het onderwijs zoals dit door de opleiding wordt gegeven. Naast gezellige activiteiten verzorgt een studievereniging dus ook activiteiten die aansluiten bij je opleiding. Een studentenvereniging bevat leden van allerlei verschillende opleidingen en is voornamelijk gericht op gezelligheid.

Zijn er verplichtingen verbonden aan het lidmaatschap van Codex?

Het lidmaatschap van Codex is geheel vrijblijvend, behalve de € 15,- contributie per jaar. Wij houden je op de hoogte van activiteiten en feestjes, maar je kunt zelf beslissen of je hier aan mee doet. Je bent dus op geen enkele manier verplicht om naar de activiteiten van Codex te gaan.

Hoe word ik lid?

Je wordt lid van Codex door het inschrijfformulier hier in te vullen.

Hoe zeg ik mijn lidmaatschap bij Codex op?

Als je lid wordt van Codex geldt dit voor een heel studiejaar. De daarop volgende studiejaren wordt je lidmaatschap stilzwijgend verlengd. Wil je je lidmaatschap opzeggen, dan kun je dit doen door vóór het begin van het nieuwe studiejaar (uiterlijk 3 augustus) te mailen naar info@svcodex.nl met de mededeling dat je het lidmaatschap wilt opzeggen. Aan het einde van je opleiding wordt je niet automatisch uitgeschreven, ook dan moet handmatig je lidmaatschap opzeggen!

Ik krijg geen mail van Codex, hoe kan dit?

Als je geen e-mails ontvangt van Codex, dan kun je het beste contact opnemen met de secretaris door te mailen naar info@svcodex.nl. De secretaris zal dan dit probleem verder behandelen. Kijk wel even in je Spam-folder alvorens je dit doet.

Hoe kan ik mij inschrijven voor een commissie?

Elk jaar is Codex weer op zoek naar leuke enthousiaste leden die graag een actieve bijdrage willen leveren. Op het introductiekamp wordt er meer verteld over de verschillende commissies en kun je eventueel al je contactgegevens achter laten. Ga je niet mee of kamp, of ben je ouderejaars, dan kun je contact opnemen met onze Commissaris Activiteiten via het mailadres comm.activiteiten@svcodex.nl. Hierna kun je een kijkje nemen bij verschillende commissies.

Hoe geef ik mij op voor het introductiekamp?

Je kunt je opgeven voor het introductiekamp via de daarvoor bestemde pagina op de website. Deze pagina is maar een bepaalde periode van het jaar beschikbaar.

Is er bij het introductiekamp ook sprake van een ontgroening?

Codex is een studievereniging en geen studentenvereniging. Er is dan ook op geen enkele manier sprake van een ontgroening. Het kamp is bedoeld om je medestudenten en een aantal docenten alvast te leren kennen alvorens je begint met de opleiding. Op deze manier begin je de opleiding op een positieve manier.